Keurmerk voor Eerlijk Werk

Roffabriek stelt
‘eerlijk werk’ centraal
.

Eerlijk werk is werk dat bijdraagt aan een sociaal, ecologisch en economisch duurzame samenleving; een samenleving zonder achterstand of uitsluiting, die via een lokale economie voorziet in ieders behoefte, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. We werken vanuit Rotterdam.

De makers van
Voedseltuin Rotterdam
aan het woord

De makers van
Pluspunt West
aan het woord

Roffabriek stimuleert
vakmanschap en circulariteit.

Onze manier van werken biedt méér Rotterdammers de kans om op eigen tempo te werken aan een betere toekomst én ergens goed in te worden. Zaken die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Door onze manier van werken kan iedereen meebouwen aan een circulaire economie. We minimaliseren ons energieverbruik, produceren zoveel mogelijk biologisch, scheiden onze afvalstromen en hergebruiken waar mogelijk.

Roffabriek gelooft in
de kracht kleinschaligheid.

Onze lokale, duurzame en betrokken aanpak, biedt zowel consumenten als producenten een waardevol alternatief in een gejaagde samenleving en harde economie waarin winst, effectiviteit en efficiency dominante waarden zijn. Bij Roffabriek hebben producenten invloed op het productieproces en consumenten zicht op de productie en producent. Samen zijn we groot(s) in kleinschaligheid.

De makers van
Tafelvanzeven
aan het woord

De makers van
Buitenplaats Brienenoord
aan het woord

Roffabriek is meer
dan de som der delen.

De ondernemers die dit keurmerk dragen, beloven zoveel mogelijk lokaal en onderling in te kopen. We concurreren niet met elkaar, maar versterken elkaar. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden die een lokale, solidaire en circulaire economie dichterbij brengen. Zo voegen we samen waarde aan de samenleving en economie.

Roffabriek creëert Maatschappelijk
Toegevoegde Waarde (MTW).

Samen bouwen we aan een lokale economie die voorziet in ieders behoefte, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Binnen onze sociale ondernemingen stimuleren we betekenisvol werk, bieden we aantrekkelijke opleidingen en geven ruimte aan persoonlijke ontwikkeling. Zo bevat elk product een Maatschappelijk Toegevoegde Waarde. Alle winst wordt geïnvesteerd in eerlijk werk.

De makers van
Wijkkeuken van Zuid
aan het woord

De makers van
Rotterdamse Munt
aan het woord

Roffabriek spreekt
duidelijke taal.

Woorden doen er toe. Om uit te drukken wat we doen en waar we voor staan zijn we steeds op zoek naar de juiste woorden. Woorden die voor iedereen te begrijpen zijn.